Onze vereniging zou 5 november deelnemen aan het bondsconcours van de Limburgse Bond Van Muziekgezelschappen.
Wij hebben echter moeten besluiten om alsnog van deelname af te zien.
Dat is een bruusk en ingrijpend besluit, maar we vinden dat dit het beste is voor onze vereniging.

Es ver 't doon, doon ver 't good, en samen met onze dirigent Bart Deckers moesten we vaststellen dat we dit jaar niet goed uit de startblokken zijn gekomen. We zouden 5 november waarschijnlijk niet het niveau weten te bereiken waarop wij willen spelen.

Zoals elke vereniging hebben wij de kramp van de coronajaren nog in de kuiten zitten. Ook al is de pandemie met zijn lockdowns voorbij, en spelen we weer met veel plezier bij straatoptredens en ontspanningsconcerten, de extra-inspanningen van een concoursjaar blijken ons zwaar te vallen. Velen van ons zijn nog steeds doende met het rebooten van hun sociale leven, hun studie of beroep, vaak buiten ons dorp.

Om als vereniging de routine en de concentratie te hervinden duurt net iets langer dan we hadden gehoopt.

Beste volgers, vrienden, fans & bezoekers; De Keuninklijke oet 1821 blieft Oonderwèèg!

Op zaterdagnamiddag 1 juli luidt de Koninklijke Harmonie St. Cecilia de zomer in met een spetterend zomerconcert op een van de mooiste decors van het Heuvelland, het kasteel plein van kasteel Mheer. Dit met dank aan de adelijke familie De Loë.

De Harmonie doet dit samen met niemand minder dan Phil Bee, winnaar van de Voice Senior 2021.

Phil Bee speelt al meer dan 33 jaar op internationale podia met zijn blues-en soul gerelateerde bands. Met in de trofee kast diverse Dutch Blues Awards, beste zanger, beste album, beste band wordt hij beschouwd als een van de beste zangers in zijn genre in Europa.

Phil Bee speelde en tourde met oa. Steve Lukather (TOTO), Noel Redding (Jimi Hendrix Experience) en is vaste leadzanger bij de Jan Akkerman Band. In 2020 werd de single ‘Need your love so bad’ met André Hazes opgenomen en tourde hij in de theatershow van Johan Derksen. In de Corona periode besloot hij mee te doen aan The Voice Senior 2021, het programma dat hij prompt won, in wat de sterkste editie in jaren werd genoemd. De daaropvolgende single ‘The Letter’ (geproduceerd door Holger Schwedt) kreeg de volle aandacht van nationale media en werd door Phil en zijn band meermaals live gespeeld, bij Jinek, Half8, Koffietijd, Veronica Inside, Veronica Radio, L1, Radio 5. Waarna de theatertour met zijn eigen band volgde.

Het stemgeluid wordt vaak vergeleken met Joe Cocker, maar het is veel meer dan dat.Je bent van harte uitgenodigd om dit zelf te komen ervaren.

De andere artiest die voor het voetlicht zal treden is Django Pully, wellicht beter bekend als Sjeng Daemen van de band “Sjeng-Sjir en de Sjele”. Hij zal samen met het harmonieorkest zijn eigen gecomponeerd muziekwerk “Dorpsfigure” ten gehore brengen.

Naast dit alles wordt er ook aandacht geschonken aan de jubilea van de drumband van de Koninkllijke Harmonie St. Cecilia en het onvolprezen steuncomite. Beiden bestaan 50 jaar.

De drumband, o.l.v. instructeur Patrick de Bie zal een 2-tal muziekwerken ten gehoren brengen waarna het harmonieorkest weer vervolgd met haar programma.Voorwaar een mix van voor ieder wat wils!

Wil je dit concert op een mooie sfeervolle zomerse namiddag / -avond beleven kom dan naar het concert op het kasteelplein. Na afloop van het concert vindt er voor alle leden van St. Cecilia een afterparty plaats in het weiland bij de wijgaard achter de harmoniezaal. Ook hier kunt u bij aansluiten.

Zomerconcert Koninklijke Harmonie St. Cecilia
Locatie: Kasteelplein Kasteel Mheer
Aanvang: 17:00 uur
Entree:vrije gift

U bent van harte uitgenodigd.

Op zondag 5 maart 2023 organiseert Wandelcomité Mheer haar 46e Heuvelland Wandeltocht. Wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 7, 13, en 22 kilometer. De routes gaan door het mooie heuvelachtige gebied rond Mheer. De wandelaars op de 13 en 22 km. bereiken via een mooie bosrand de idyllische gehuchten Bergenhuizen en Schey. Intussen kunnen zij vanaf het iets hoger gelegen plateau genieten van mooie vergezichten op het golvende heuvelland en de landelijk gelegen plaatsjes Banholt, Terhorst en Terlinden om tenslotte de grote rustplaats in Noorbeek te bereiken. Na de rust maken de wandelaars op de 22 km. een lus over de Heerbaan, de oude Romeinse weg die nu de grens vormt met België, naar de buurtschappen Ulvend en Schilberg. Via de Kwakhaag en langs de imposante hoeve “De Peul” gaat het naar het gehucht Vroelen en vervolgens weer naar de rustplaats in Noorbeek. Samen met de deelnemers aan de 13 km. verlaten de wandelaars Noorbeek. Via de Schoppemerheide, met een mooi panorama van Kasteel Altembroek, de Snauwenberg en de Horstergrubbe met een uniek uitzicht op het kasteel van de adelijke familie de Loë, bereiken de wandelaars weer het startpunt in Mheer.

De wandelaars op de 7 km. volgen voor een deel dezelfde route als de deelnemers op de langere afstanden en rusten ook in Noorbeek.

 

Men kan vanaf 8.00 uur inschrijven in de Harmoniezaal, tegenover de kerk, Dorpstraat 1 in Mheer. De inschrijving loopt van 8 tot 12 uur voor de 22 km, tot 13 uur voor de 13 km. en tot 14 uur voor de 7 km. De inschrijving bedraagt € 2.50 met verenigingsstempel. Leden van een erkende wandelbond krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 1 euro korting op het inschrijfgeld. Een herinneringssticker is bij de afmeldtafel te krijgen.

I.v.m. de weers- en terreingesteldheid in deze tijd van het jaar, raden wij stevig en waterdicht schoeisel aan.

Mheer is met openbaar vervoer makkelijk te bereiken met lijn 57 vanaf het N.S.-station in Maastricht en met lijn 657 vanaf het busstation in Gulpen.

 

Voor nadere informatie: R. Lemlijn, tel. 043-4571369

Tot ziens in Mheer op zondag 5 maart.